Mimaki introduceert nieuwe doorzichtige inkt met ongekende mogelijkheden voor designers en modelmakers in uiteenlopende sectoren

Mimaki introduceert de doorzichtige inkt MH-110PCL, waarmee designers 3D-modellen kunnen maken met meer precisie en detail dan ooit tevoren.

Mimaki Europe, de toonaangevende fabrikant van inkjetprinters, snijsystemen en 3D-printtechnologieën, kondigt vandaag de introductie aan van het nieuwe volkomen doorzichtige materiaal voor 3D-printen: MH-110PCL. Dit nieuwe doorzichtige materiaal is specifiek ontwikkeld voor designers en bedoeld voor gebruik met de 3DUJ-553, Mimaki’s topmodel 3D-printer die werkt met uv-inkten in full-colour. De nieuwe inkt is leverbaar vanaf mei 2022 en sluit geheel aan op Mimaki’s doel om in de sector toonaangevend te zijn op gebied van innovatie en alle behoeften van de klanten te vervullen.

Het nieuwe doorzichtige materiaal MH-110PCL wordt geleverd in inktflessen van 4,8 liter en is een verbeterde versie van de vorige doorzichtige inkt van Mimaki, MH-100CL. De nieuwe inkt biedt betere transparantie en vergeelt niet. Kunstenaars, designers, architecten en anderen kunnen hiermee nog realistischere en transparantere modellen maken, precies zo als ze hen voor ogen stonden.

Mimaki streeft altijd naar verdere ontwikkeling en stelt het vervullen van de behoeften van klanten centraal. Deze drijfveer steekt ook achter de ontwikkeling van MH-110PCL. Dit nieuwe product is toepasbaar in uiteenlopende sectoren, voor bijvoorbeeld kunst, modellen voor architectuur en de medische wetenschap, productontwikkeling of cosmetica.

Aangezien de Mimaki 3DUJ-553 een full-colour 3D-printer is die meer dan 10 miljoen kleuren kan produceren, kan het doorzichtige materiaal ook worden gemengd met kleur om doorzichtige kleurenmodellen te maken. Ontwerpen kunnen zo worden gemaakt met meer kleuren en visuals dan ooit tevoren.

Gebruik van heldere, doorzichtige modellen in kleur biedt vele voordelen voor bijvoorbeeld medische opleidingen. De structuur van interne organen kan nog nauwkeuriger worden getoond, met verschillende kleuren voor verschillende delen of medische aandoeningen. MH-110PCL is ook ideaal om transparante delen te maken die nodig zijn bij productontwerp en architectonische modellen, waarbij ruiten en transparante buitendelen nuttig zijn om zicht op de interne structuur te bieden.

“Bij Mimaki doen we al het mogelijke om de behoeften van onze klanten te vervullen. We zagen hoe belangrijk het was om over echt doorzichtig materiaal te beschikken en zijn daar meteen mee aan de slag gegaan,” aldus Mark Sollman, productmanager bij Mimaki Europe. “Wij hechten net zoveel belang aan kwaliteit als de designers die met onze technologieën werken. Wij wensen hen veel succes met Mimaki en zijn verheugd dat wij hen dit nieuwe materiaal kunnen leveren. En natuurlijk worden hiermee hun modellen beter dan ooit.”

3D product
Dankzij de grotere transparantie van het nieuwe MH-110PCL kunnen kunstenaars, designers en architecten hun creaties precies zo maken als ze hen voor ogen stonden.
3D heart
Voorbeelden van ondoorzichtige en doorzichtige medische modellen in full-colour.
share: