Mimaki Sb300 en Sb53 inkten behalen OEKO-TEX® keurmerk

Amsterdam, 29 januari 2015

oeko-tex MimakiMimaki heeft het OEKO-TEX® keurmerk voor direct huidcontact behaald voor haar Sb300 serie van dye-sublimatie-inkten en haar Sb53 sublimatietransferinkten. De OEKO-TEX® criteriacatalogus biedt fabrikanten in de textiel- en kledingindustrie een wetenschappelijk gebaseerde standaard voor de evaluatie van potentieel schadelijke stoffen in textiel. De OEKO-TEX® goedkeuring van de inkten verzekert geïnteresseerde eindgebruikers ervan dat ze erop kunnen vertrouwen dat de inkten geschikt zijn voor afwerking van huidvriendelijke kleding en ander huidvriendelijk textiel. Het keurmerk vormt dan ook een belangrijke keuzefactor bij het inkopen van inkten voor textielproductie.

Vertrouwen in inkten

De fabrikant, die bekendstaat om zijn pioniersgeest, ontving de certificering volgens de OEKO-TEX® Standaard 100, productklasse II. Deze categorie betreft textiel en inkten die voor een groot deel van hun oppervlak direct contact hebben met de huid, bijv. ondergoed, beddengoed, badstofartikelen, overhemden, blouses enz. Het onafhankelijke test- en certificeringssysteem voor textielproducten uit alle stadia van de productie bevestigt dat de inkten hebben voldaan aan de humaan-ecologische eisen van de standaard voor producten met direct huidcontact. De certificering toont aan dat de inkten voldoen aan de eisen van bijlage XVII van REACH evenals aan de Amerikaanse eisen met betrekking tot het totaal gehalte aan lood in kinderartikelen.

“Dat onze inkten klanten helpen om opdrachten binnen te halen, wisten we al, maar we zijn erg blij dat ze nu door het Nissenken Quality Evaluation Center zijn gecertificeerd volgens de OEKO-TEX® Standaard 100”, zegt Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe. “In de geruststellende wetenschap dat de inkten goedgekeurd zijn voor direct contact met de huid, kunnen klanten ze vol vertrouwen en veilig gebruiken.”

Het Heimtextil effect: digitaal textielprinten zit in de lift

“Dit keurmerk kan tal van nieuwe marktkansen creëren”, voegt Horsten eraan toe. “Tijdens onze recente deelname aan Heimtextil merkten we een toenemende belangstelling voor digitale productie van textieltoepassingen.” Meer dan 200 mensen woonden de presentatie bij die Horsten gaf over waarom de sector voor woningtextiel zal overstappen op digitaal (“Why the home textile sector will switch to digital”). Dit resulteerde in een groot aantal veelbelovende leads op de Mimaki stand tijdens de beurs.

“De mogelijkheden van onze digitale oplossingen voor textielprinten zijn zelfs al te zien geweest op een aantal catwalks. Deze certificering betekent dat nu nog meer ontwerpers kunnen kijken hoe ze met printen hun collecties een creatieve meerwaarde kunnen geven.”

De inkten kunnen worden gebruikt op de volgende Mimaki systemen: TS500-1800, TX500-1800DS, TX500-1800B, CJV150-107, 130, 160, CJV300-130, 160, JV150-130, 160, JV300-130, 160, JV5-320DS, TS3-1600, TS5-1600AMF, TS34-1800A en TPC-1000.

Horsten besluit: “Na onze zeer succesvolle deelname aan Heimtextil in Duitsland toont dit keurmerk aan hoe digitaal printen grensverleggende mogelijkheden biedt. Het is een bevestiging van onze voortdurende inspanningen om ons portfolio en onze digitale printoplossingen in het bijzonder steeds verder te optimaliseren.”

share: