Mimaki sublimatie-inkten Sb54/310/410 en Sb320/420 behalen ECO PASSPORT certificering

Amsterdam, 27 april 2017

Mimaki Engineering Co., Ltd heeft aangekondigd dat haar sublimatie-inkten Sb54/310/410 en Sb320/420 de ECO PASSPORT certificering van OEKO-TEX® behaald hebben.

ECO PASSPORT is een mechanisme waarmee chemische leveranciers voor textiel aantonen dat hun producten gebruikt kunnen worden in duurzame textielproductie. Het bevestigt de veiligheid van chemicaliën die gebruikt worden bij de productie van kleurstoffen, pigmenten en appreteermiddelen voor textiel. OEKO-TEX® is het eerste systeem dat de veiligheid van textielsoorten in Europa bewijst. Hierbij is Nissenken de enige certificeringsinstantie in Japan. Certificeringen bestrijken elk stadium van de grondstoffen, producten en bedrijfsomgeving. De productcertificering volgens STANDAARD 100 van OEKO-TEX® bestaat reeds meer dan 20 jaar, goed voor meer dan 150.000 ontvangers ter wereld. Het ECO PASSPORT mechanisme werd in 1992 in het leven geroepen door de internationale associatie OEKO-TEX®, die haar hoofdkantoor heeft in Zwitserland. Het was het eerste certificeringsproces voor het valideren van de veiligheid van textielsoorten.

De veiligheidscertificering van grondstoffen voor de Mimaki inkten werd behaald via het Nissenken Quality Evaluation Centre. De certificering valideert dat er voldaan wordt aan OEKO-TEX® STANDAARD 100, een wereldwijd consistent, onafhankelijk test- en certificeringssysteem voor grondstoffen, halffabrikaten en afgewerkte producten op het gebied van textiel in alle verwerkingsstadia, inclusief gebruikte hulpmaterialen. Deze bevestiging is zeer veeleisend en wordt alleen toegekend aan producten die voldoen aan meer dan 300 vereisten op het gebied van relevante schadelijke stoffen.

Deze certificering versterkt Mimaki’s marktleidende benadering van het ontwikkelen van inkt en inkjetsystemen en het beperken van de totale milieu-impact. Dit geldt vooral voor sublimatieprinten: dit milieubewuste bedrukkingsprocedé maakt geen gebruik van chemicaliën zoals emulsie en vereist geen stoom- en wasprocessen na het bedrukken, waardoor de ecologische voetafdruk verder verkleind kan worden ten opzichte van andere textielbedrukkingsprocedés, zoals zeefdrukken.

“Mimaki blijft inzetten op kwalitatief hoogwaardige, milieuvriendelijke productie en streeft ernaar om de milieu-impact te beperken”, zegt Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe. “We zijn blij met de erkenning van onze inspanningen die deze belangrijke certificering vertegenwoordigt. We zullen ons zeker blijven inspannen om producten en diensten in harmonie met het milieu aan te bieden. In de toekomst zullen we zeker extra certificeringen aanvragen om de positieve impact van deze inspanningen te valideren.”

Inkt met ECO PASSPORT certificering van OEKO-TEX®

  • Sublimatie-inkt “Sb54/310/410” (certificaatnr. NEP 1605)
  • Sublimatie-inkt “Sb320/420” (certificaatnr. NEP 1606)
share: