Mimaki toont uitgebreid aanbod van digitale textielprint toepassingen op ITMA 2015

Nieuwe printers, nieuwe inkten en nieuwe toepassingen die van alle markten thuis zijn
Amsterdam, 4 november 2015

Mimaki, wereldwijd toonaangevend fabrikant van grootformaat inkjet printers en snijplotters voor de sign en graphics, textiel en kleding en industriële markten, maakte vandaag bekend dat het een van de breedste selecties van digitale textielprint oplossingen uit de industrie meeneemt naar ITMA 2015, ’s werelds meest gerenommeerde beurs voor textiel- en kledingmachines. Mimaki is te vinden op stand C104 in hal 18 van de beurs.

Digitaal textielprinten voor vandaag en morgen

“Dit wordt onze grootste en meest opwindende ITMA deelname ooit”, zegt Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe. “Digitaal textielprinten heeft nu echt het stadium van volwassenheid bereikt, niet alleen voor het maken van samples maar ook voor volledige productie oplagen. Mimaki bevindt zich in de voorhoede van de industrie met oplossingen voor digitaal textielprinten die voldoen aan zo goed als elke behoefte. We verheugen ons erop om met bezoekers op onze stand op ITMA te bespreken hoe zij het digitaal printen willen inzetten. Door de vinger aan de pols te houden, kunnen we het voortouw blijven nemen met nieuwe innovaties die het segment nog verder voortstuwen.”
Tx300P-1800

Naast twee nieuwe Mimaki inkten die ideaal zijn voor sportkleding en active wear, New Neon roze en geel, zal Mimaki ook vijf 1,8 meter brede digitale textielprinters tonen. Elke printer mikt op specifieke textieltoepassingen met nieuwe inkttechnologieën. Een primeur voor de industrie is Mimaki’s innovatie in pigmentinkten voor textiel: een alles-in-één gebruiksvriendelijke oplossing die een snelle printer combineert met inkten van hoge kwaliteit.

Highlights op de Mimaki stand:

  • TS300P-1800 + SB410 inkt – Deze sublimatie transfer printer is ideaal voor sublimatieprints op transferpapier en maakt het mogelijk om te profiteren van de toepassingsmogelijkheden van de New Neon roze en gele fluorescerende inkten.
  • TS300P-1800 + SB410 inkt – Door gebruik te maken van twee BMYK-inktconfiguraties met snelheden tot 115 vierkante meter per uur, is deze sublimatie transfer printer de ideale productiviteitsverhogende oplossing voor sublimatieprints op transferpapier.
  • TX300P-1800 + TP400 – Het inzetten van deze direct-to-textile printtechnologie met pigmentinkten maakt waterloos printen mogelijk: de inkt wordt gefixeerd door hitte en er is geen wasstap nodig in het nabewerkingsproces. Dat betekent dat je geen afvalwater hebt met deze milieuvriendelijke manier om textiel digitaal te bedrukken. De pigmentinkten voor textiel kunnen worden gebruikt op allerlei soorten materialen. Denk daarbij niet alleen aan natuurlijke vezels zoals katoen of linnen maar ook aan synthetische vezels.
  • TX300P-1800 + Dd400 – De directe dispersie-inkten die in combinatie met deze printer worden gebruikt, zijn licht- en schuurvast. Deze dye-inkten zijn ideaal voor industrieel textiel en ook voor zwemkleding en active wear.
  • TX500-1800B + RC300 – Systeem met een klevende lopende band. De reactieve dye-inkten kunnen worden gebruikt om rechtstreeks te printen op textiel zoals katoen en andere, voorbehandelde bedrukbare stoffen.

“We zijn ook blij om een gloednieuwe conceptprinter te kunnen laten zien: de 3,2 meter brede TS500P-3200,” voegt Horsten eraan toe. “Deze hoogproductieve digitale textielprinter zal commercieel verkrijgbaar zijn in 2016. Hij produceert prachtige prints voor bredere textieltoepassingen zoals gordijnen, beddengoed en nog zoveel meer. Deze printer zal gebruikmaken van Mimaki’s SB310 inkten. We kijken ernaar uit om van de bezoekers te horen wat zij vinden van de nieuwe kansen die deze printer voor hen zal creëren.”

Ten slotte, maar minstens even belangrijk zal Mimaki ook de nieuwe SB420 dye-sublimatie-inkten aankondigen om rechtstreeks op textiel te printen met de TX300P-1800 direct-to-textile printers.

De juiste digitale workflow voor foutloze productie

Ook te zien op ITMA is Mimaki’s workflow voor digitaal textielprinten om zowel kleine als grotere productie oplagen efficiënter te produceren. Bij Mimaki’s workflowsysteem voor het digitaal bedrukken van textiel draait alles om snelle, foutloze productie, van ontwerp tot levering. Gecombineerd met Mimaki’s uitstekende digitale textielprinters en inkten maakt deze sterk geautomatiseerde workflow het een stuk gemakkelijker voor ontwerpers en textielfabrikanten om te genieten van de talrijke voordelen die digitaal textielprinten oplevert voor hun activiteiten.

OPMERKING VOOR REDACTEUREN:
We hopen u te mogen verwelkomen op de interessante en informatieve persconferentie die op 13 november om 11.00 uur plaatsvindt in ruimte Epsilon 5. Wie meer informatie wenst of zijn of haar aanwezigheid voor de persconferentie wil bevestigen, kan contact opnemen met Maya Staels van duomedia via maya.s@duomedia.com of +32 (0)487 98 21 61 (mobiel).

share: