Mimaki trapt het herfstseizoen af met opwindende Europese primeurs op Viscom 2014

Nieuwe CJV300 en nieuwe sponsorships vormen belangrijkste hoogtepunten in tweede helft van 2014

Amsterdam, 8 September 2014

Mimaki heeft vandaag aangekondigd dat het nieuwe producten en nieuwe sponsorships zal onthullen op beurzen die deze herfst plaatsvinden. De nieuwe CJV300 zal zijn Europese debuut beleven op Viscom Paris 2014, dat van 9 tot en met 11 september plaatsvindt in Parijs (Porte de Versailles), Frankrijk. Mimaki zal te vinden zijn op stand D60.

“2014 was een belangrijk jaar voor Mimaki qua nieuwe producten,” zegt Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe, “maar het jaar is bijlange nog niet voorbij, zoals bezoekers aan onze stand op Viscom zullen zien. Wij zijn erg blij een nieuwe zilverkleurige inkt te kunnen presenteren samen met een gloednieuwe printer waarmee we producenten van stickers, etiketten en verpakkingen in staat stellen prints met een hoge toegevoegde waarde te produceren. We zijn ook verheugd om ons corporate sponsorshipprogramma te kunnen uitbreiden met een aantal wederzijds voordelige sponsoringafspraken. Naast Viscom staan er nog tal van andere evenementen op het programma in de rest van het jaar. We kijken ernaar uit om al dit goede nieuws persoonlijk mee te delen aan zoveel mogelijk beursbezoekers.”

CJV300Nieuwe CJV300 te zien op Viscom Paris

Op Viscom zal Mimaki een breed portfolio aan producten tonen, waaronder de gloednieuwe CJV300-130/160 inkjetprinter/snijplotter, die als eerste in deze printerklasse gelijktijdig printen/snijden mogelijk maakt. “We zijn zeer enthousiast over de gloednieuwe SS21 zilverkleurige inkt die beschikbaar is voor deze printer”, zegt Horsten. “Deze inkt vormt een aanvulling op de SS21 oranje en lichtzwarte inkten die eerder dit jaar geïntroduceerd werden. Hiermee kunnen gebruikers metallic beelden produceren in maar liefst 648 verschillende kleuren met een zilveren onderlaag.” De helderheid van de SS21 zilverkleurige inkt is 1,67 keer hoger dan deze van conventionele zilverkleurige inkten. Dit levert prints met een hoge toegevoegde waarde op en spiegeleffectresultaten die de verwachtingen overtreffen.

Met printsnelheden tot 105,9 vierkante meter per uur levert de CJV300-130/160 de allerhoogste printsnelheid voor hoge productiviteit. Zijn twee nieuw ontwikkelde gestapelde printkoppen zorgen voor een bredere printbaan en de inktdruppels van 4 pl tot 35 pl produceren prachtige printresultaten met een hoge resolutie. Continue detectie van de registratiemarkeringen maakt het mogelijk om een volledige mediarol continu te snijden en tegelijkertijd uitgerolde media op te wikkelen. Registratiemarkeringen met nulmarges verminderen het mediaverbruik door de marges tussen registratiemarkeringen te elimineren. Dit resulteert in minder afval van vaak dure media.
Mimaki kondigt ook graag aan dat het Mimaki portfolio in het voorjaar van 2015 versterkt zal worden met de volgende nieuwe aanwinsten:

  • De Mimaki CJV150 inkjetprinter/snijplotter, die werkt met snelheden tot 56,2 vierkante meter per uur en een functionele instapprinter is met Mimaki’s unieke expertise en technologie. Deze biedt zilverkleurige, lichtzwarte en oranje SS21 inkten.
  • De Mimaki JV150 inkjetprinter, die een breed scala aan toepassingen produceert, waaronder binnenhuisdecoraties, posters, winkel- of evenementdecoraties en voertuigwrapping. De printer biedt twee soorten inkt – solventinkten en sublimatie-inkten op waterbasis – voor meer flexibiliteit bij het produceren van een breed scala aan printtoepassingen. De sneldrogende SS21 oranje en lichtzwarte inkten zijn beschikbaar voor deze printer.

Deze printers zullen hun Europese beursdebuut beleven op Viscom Italy, dat van 16 tot en met 18 oktober plaatsvindt in Milaan, Italië. De printers zullen in Europa niet vóór begin 2015 commercieel verkrijgbaar zijn.

Grafische sponsorships

Mimaki heeft nieuwe afspraken over sportsponsoring gemaakt. Hierbij zal het haar partners voorzien van verbluffende grafische resultaten, terwijl Mimaki’s toewijding aan belangrijke waarden zoals snelheid, flexibiliteit en teamwork sterker in de belangstelling zal komen te staan. De sponsordeals omvatten:

  • Het Nederlandse hockeyteam MHC Lelystad: het Mimaki logo zal prijken op het shirt van het team. Mimaki krijgt ook exclusieve zichtbaarheid in het stadion tijdens de wedstrijden, waarbij het hele veld omringd zal zijn met toepassingen die door Mimaki geprint zijn.
  • Sponsoring van de Duitse Geilste Club Der Welt (GCDW), een toonaangevend herenvolleybalteam dat een aanzienlijke populariteit geniet in Duitsland. De Club bekleedt een zeer sterke positie in de Bundesliga, wat een maximale zichtbaarheid garandeert voor de Mimaki signage op de shirts.

Tegelijkertijd is Mimaki ook een technisch samenwerkingsverband aangegaan met het Caterham F1® Team, dat Mimaki heeft geselecteerd als officiële technische partner voor haar graphics. Deze samenwerking betekent dat alle Formule 1 communicatie en visuals voor Caterham F1® zullen worden geprint en gesneden met innovatieve Mimaki oplossingen, die wereldwijd te zien zullen zijn op vrachtwagens en paddocks. Het spreekwoordelijke startschot voor de samenwerking met Caterham wordt gegeven op de eerste dag van Viscom Paris, dat van 9 tot en met 11 september plaatsvindt in Parijs, Frankrijk. Het Mimaki team zal in racestijl gekleed zijn, en hun stand in racestijl aangekleed.

“We zijn ontzettend blij de krachten te kunnen bundelen met deze drie uitstekende teams”, voegde Horsten eraan toe. “Net zoals wij, weten ook zij dat snelheid, flexibiliteit en teamwork het verschil maken. Samen zullen we in staat zijn om een verschil te maken voor zowel de teams als hun fans.”

Viscom: de start van een opwindende herfst

“Hoewel het tot nu toe al een druk jaar was voor Mimaki,” vervolgt Horsten, “zijn we van plan om druk in de weer te blijven tot het einde van het jaar. We hebben zo veel goed nieuws dat we aan zoveel mogelijk evenementen wilden deelnemen.”

Mimaki zal daarom ook aanwezig zijn op:

  • Sign Istanbul in Turkije – 11-14/09, op de PIMMS stand
  • Reklama Moskou in Rusland – 25-28/09, op stands van Mimaki distributeurs
  • C!Print Madrid in Spanje – 7-9/10, op stand B61 samen met distributeur Digidelta
  • Viscom Italy – 16-18/10, stands L11, K11 en K19 samen met distributeur Bompan
  • Viscom Frankfurt in Duitsland – 5-7/11, op stand C31-D31

“We kijken uit naar de interessante gesprekken met bezoekers aan onze stands op al deze evenementen,” besloot Horsten. “om nog beter inzicht te krijgen in hun zakelijke behoeften en uitdagingen en hoe Mimaki hen kan helpen om hun omzet sneller te laten groeien en nieuwe mogelijkheden aan te bieden aan hun klanten.”

share: