Mimaki voegt lichtzwart toe aan haar portfolio van high-performance sublimatie-inkten

Mimaki TS300P-1800
Amsterdam, 27 januari 2016

Inktopties uitgebreid om nog meer mogelijkheden voor kleding- en textielproductie te ondersteunen

Mimaki heeft bekendgemaakt dat het lichtzwarte inkt toevoegt aan de reeks steunkleuren in haar SB410 portfolio van originele sublimatie-inktproducten. De lichtzwarte inkt is verkrijgbaar vanaf februari 2016.

Sample - Fluor 5De toevoeging van lichtzwart volgt op de recente lancering van de New Neon gele en roze fluorescerende inkten, die ideaal zijn voor laag volume, hoge kwaliteit toepassingen op het gebied van mode, sportkleding en zwemkleding. Deze nieuwste aanwinst zal gebruikers nog meer mogelijkheden bieden voor kledingproductie en versterkt de veelzijdigheid van de TS300P-1800 grootformaat inkjet printer. Deze sublimatie transfer printer is speciaal ontworpen voor kleding- en textieltoepassingen. De printer zal te zien zijn op FESPA Digital 2016 in Amsterdam, waar hij op stand E15 in hal 1 enkele van de innovatieve en creatieve mogelijkheden van de inkten zal demonstreren.

“Deze nieuwe inkten zijn met Mimaki’s betrouwbare technologieën ontwikkeld. Example Fluor inkZe geven meerwaarde aan afgewerkte producten,” zegt Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe. “De lichtzwarte inkt voorkomt kleurverschuiving in monochrome gradaties en fotoprints en laat mooie en subtiele beelden beter tot hun recht komen. Samen met de felle neonkleuren van de fluorescerende roze en gele inkten biedt de nieuwe inkt gebruikers de kans om producten met een uniek ontwerp te creëren.”

Mimaki zal op FESPA Digital 2016 tonen hoe de lichtzwarte inkt de prachtige beeldkwaliteit van printresultaten ten goede komt. Het zal laten zien hoe de inkt geleidelijke gradaties produceert en het eenvoudig maakt om subtiele tonen in monochrome foto’s te reproduceren. De lichtzwarte inkt vermindert ook de korrelige uitstraling en toonsprongen die kenmerkend zijn voor prints in zwart-wit en grijstinten. De inkt is compatibel met de TS300P-1800 (versie 1.70 of nieuwer) en is verkrijgbaar in inktbussen van twee liter,

Horsten besluit: “Met ons groeiende inktassortiment spelen wij in op de toenemende vraag naar inkjetsystemen voor sublimatie op kledingproductielijnen. In het oog springende neonkleuren en subtiele kleurenprints zijn steeds meer in trek in de markt voor sportkleding en de mode-industrie. We kijken ernaar uit om de groeiende mogelijkheden te delen met de bezoekers aan FESPA Digital.”

Geïnteresseerden die een gratis ticket wensen om de inkten in actie te zien op FESPA Digital 2016 in Amsterdam, kunnen zich vóór 7 maart registreren via onze FESPA free registration page.

share: