Mimaki wint Viscom Best of 2014 Award

Mimaki wint Viscom Best of 2014 Award voor twee toonaangevende oplossingen in hun klasse

Amsterdam, 20 november 2014

Viscom best of award 2014Mimaki, is verheugd dat haar portfolio van oplossingen onderscheidingen uit de branche in de wacht blijft slepen. Viscom presenteerde onlangs in de categorie Large Format Printing de Best of 2014 Award aan Mimaki voor maar liefst twee Mimaki oplossingen: de JFX200-2513 en de UJV500-160.

Mimaki wist deze nieuwste onderscheidingen aan haar palmares toe te voegen tijdens Viscom Frankfurt eerder deze maand. Mimaki nam aan de driedaagse beurs deel met haar pan-Europese showcase ”Let’s Create… Together”. Mimaki combineerde haar deelname aan Viscom Frankfurt met My Mimaki Days in oktober en november in heel Duitsland. De Viscom Best of 2014 Award is voor Mimaki een nieuw hoogtepunt in 2014 na de European Digital Press Association (EDP) Awards op FESPA Digital 2014 voor de JFX200-2513 grootformaat printer en de KEBAB optie om 360 graden direct te printen op cilindrische objecten.

“De juryleden konden blijkbaar niet kiezen tussen de grootformaat oplossing en het instapmodel en hebben dan maar beide bekroond”, zegt Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA, Mimaki Europe. “Deze onlangs gelanceerde oplossingen, die ontwikkeld zijn in reactie op nieuwe marktbehoeften, tonen perfect aan hoe het in huis halen van nieuwe technologie belangrijke voordelen kan opleveren. De oplossingen stellen bedrijven in staat om bestaande marktsegmenten te ondersteunen of helpen hen om nieuwe kansen te benutten. We hebben ze in de kijker gezet op de Viscom beurs. De award toont duidelijk aan dat dit de juiste beslissing was. Viscom 2014 was een uitstekende beurs voor het Mimaki team op het gebied van het genereren van sales leads en het onderhouden van klantencontacten. Het winnen van de Viscom Best of 2014 Award is de kers op de taart.”

De JFX200-2513 biedt een keuze aan inkten, waaronder wit en doorzichtig, en kan printen op een breed scala aan substraten. De creatieve toepassingsmogelijkheden zijn onbeperkt. Deze printer stelt producenten van signs en graphics in staat om ongeëvenaarde resultaten te realiseren en hun mogelijkheden uit te breiden. De printer is gebruiksvriendelijk, heeft compacte afmetingen en maximaliseert de productiviteit door te printen op media met formaten die gangbaar zijn in de branche.

De energiebesparende UV-LED-droging met UV-LED-units die lang meegaan, is maar een van de voordelen van de UJV500-160. Daarnaast biedt de printer ook een snelle doorvoer, voordelige en milieuvriendelijke droging en inkten met 3M MCS Garantie. De beschikbaarheid van witte inkten voor rol-naar-rol printen creëert nog meer mogelijkheden.

Horsten voegt eraan toe: “De productieomgeving is enorm divers geworden. Mimaki begrijpt dat klanten willen investeren in oplossingen die gevarieerde productiemogelijkheden bieden. Doordat ons portfolio zo breed geworden is, is het begrijpelijk dat de jury het moeilijk vond om één duidelijke winnaar te kiezen. We zijn ontzettend trots op deze erkenning van de meerwaarde van beide oplossingen voor de markt.”

Naast de op Viscom bekroonde oplossingen bevat Mimaki’s technologisch responsieve en snel uitbreidende portfolio ook nog andere creatieve duizendpoten, zoals de nieuwe CJV300-130/160 inkjetprinter/snijplotter, de functionele CJV150 inkjetprinter/snijplotter van instapniveau en de JV150 inkjetprinter. Deze waren allemaal te zien op Viscom.

share: