Mimaki’s sterke visie op textielprinten sleept Viscom Best of Award in de wacht

Amsterdam, 16 november 2015

Mike Horsten at Viscom Best Of AwardMimaki maakte vandaag bekend dat haar TS300P-1800 inkjetprinter winnaar is van een Viscom Best of 2015 Award for Textile Refinement.

De TS300P-1800 is een 1,8 m brede rol-naar-rol sublimatie transfer printer die print op transferpapier en de kwaliteit en productiviteit naar nieuwe niveaus tilt. Hij is ontwikkeld om kwalitatief hoogwaardige digitale textieltoepassingen aan een lage kostprijs te produceren. Zijn mogelijkheden zijn nu uitgebreid met twee fluorescerende inkten, die verkrijgbaar zijn in het geel en roze. Deze inkten zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in de markt voor laag volume, hoge kwaliteit sublimatieprints op transferpapier. Ze zijn perfect geschikt voor toepassingen op het gebied van mode, sport- en zwemkleding en schoenen.

“De markt voor digitale textielbedrukking is een van de meest innovatieve en snelst ontwikkelende sectoren. Deze Viscom Best of Award is een erkenning van het feit dat onze oplossingen perfect uitgerust zijn om bedrijven te helpen ontluikende kansen te grijpen,” zei Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe. “Met zijn snelheid, kwaliteit en productiviteit voldoet de TS300P-1800 aan de eisen van bedrijven in deze markt. Tegelijkertijd vervult hij een faciliterende rol in de snelle opmars van digitaal textielprinten in de retailmarkt. Fluorescerende kleuren zijn de volgende stap. Dankzij onze Neon inkten kunnen ontwerpers en kledingfabrikanten nu hun productie en flexibiliteit qua volume uitbreiden.”

De TS300P-1800 introduceert ook een aantal nieuwe mogelijkheden voor textielprinten, waaronder:

  • de mogelijkheid om te printen op transferpapier met een zeer licht grammage
  • printsnelheden tot 115 m2/u voor 4-kleurendruk (62 m2/u voor 6-kleurendruk) met printresultaten van hoge kwaliteit
  • nauwkeurige plaatsing van de rasterpunten, zelfs bij high head gap printing (instelbaar van 2 tot 7 mm)
  • automatisch Nozzle Recovery System om print na print kwaliteitsprints te blijven produceren
  • nieuw ontwikkelde sublimatietransferinkt Sb410: beschikbaar in bulkinktverpakkingen en Uninterrupted Ink Supply System voor continu printen zonder toezicht
  • externe droger: droogt tot 30% sneller
  • nieuwe Tx3Link RIP om zeker te zijn van uitzonderlijk kleurbeheer, inclusief kleurvervanging, accurate profielaanmaak en snelle bestandsverwerking

Mimaki TS300P-1800De TS300P-1800 mag rekenen op veel belangstelling sinds zijn lancering op FESPA 2015 en in het najaar doet hij diverse evenementen aan. Zo is hij momenteel te zien op ITMA 2015, waar hij op stand C104 in hal 18 live wordt gedemonstreerd met interessante voorbeelden van de nieuwe Neon inkten voor active wear. Daarna vertrekt hij naar Istanbul, Turkije om er indruk te maken op bezoekers aan FESPA Eurasia, dat plaatsvindt van 10 tot en met 13 december 2015.

share: