Nieuwe doorzichtige inkt verbetert de veelzijdigheid van Mimaki’s bekroonde UCJV300 serie

Doorzichtige inkt toegevoegd aan de GREENGUARD Gold gecertificeerde UV-LED-drogende LUS-170 inkten

Mimaki een toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters en snijmachines, maakt de beschikbaarheid bekend van nieuwe LUS-170 Clear Ink voor gebruik op de UCJV300 Serie. Door aansprekende displays met een glanzende, matte of textuurafwerking te creëren, biedt de aanvullende LUS-170 doorzichtige inkt talrijke nieuwe ontwerpmogelijkheden en uitgebreide bedrijfskansen.

“Naar aanleiding van de beschikbaarheid van deze doorzichtige inkt voor de UCJV300 serie hebben we voor het eerst onze eigen Mimaki Clear Control (MCC) gebruikt in een rol-naar-rol printer”, zei Ronald van den Broek, General Manager Sales EMEA van Mimaki Europe. “Deze technologie is een unieke troef waarmee we de droogtijd van de inkt verkorten om aanhechting van stof te voorkomen en zo te zorgen voor gladdere, mooiere doorzichtige effecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een matte of glanzende finish. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe inkt meer mogelijkheden ontsluit voor Mimaki gebruikers en de veelzijdigheid van onze bekroonde UCJV300 serie nog verder verbetert.”

Om het proces voor het creëren van doorzichtige effecten te vereenvoudigen, biedt Mimaki ook de ARTISTA UV Textile Library. Deze bibliotheek is toegankelijk voor gebruikers bij het installeren van Mimaki’s RasterLink6Plus RIP-software voor een UCJV300 printer. De ARTISTA UV Texture Library bevat 129 textuurstalen die te gebruiken zijn in Adobe Illustrator en nog meer visuele effecten toevoegen.

Over de Mimaki UCJV300 serie

De Mimaki UCJV300 serie, die beschikbaar is in vier verschillende printbreedtes van 80 cm tot 1,6 m, biedt een opmerkelijk rijke keuze aan toepassingen en veelzijdigheid met technologie voor gelaagd printen, inclusief nieuw ontwikkelde vierlaagse en vijflaagse mogelijkheden. De geïntegreerde snijfunctionaliteit van de printers maakt volumeproductie mogelijk van etiketten, stickers, hechtende raamfilms, voertuigbelettering en meer. Het gebruik van flexibele UV-inkten met instantdroging stelt klanten in staat om snel te printen en direct te lamineren of het eindproduct te leveren, dus zonder te moeten wachten op droging. Interessant is dat deze printers ook voorzien zijn van witte inkt, waarmee gebruikers briljante kleuren kunnen produceren op transparante, gekleurde of metalen substraten.

Dankzij haar mogelijkheden voor gelaagd printen kan de UCJV300 serie toepassingen produceren die hoge marges mogelijk maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dynamische backlit graphics of graphics die transformeren onder invloed van verschillende lichtbronnen. De UV-drogende inkten bieden ook een grotere opaciteit met minder inktverbruik dan andere inktformuleringen. Een extra voordeel is dat Mimaki’s LUS-170 inkt GREENGUARD Gold gecertificeerd is, wat betekent dat deze inkt voldoet aan de strenge normen voor lage emissie van vluchtige organische stoffen (VOS) en aanvaardbaar is voor gebruik in omgevingen zoals scholen en zorginstellingen.

share: