Nieuwe Mimaki CG-SRIII Serie

Nieuwe Mimaki CG-SRIII Serie snijplotters voor het eerst in Europa te zien tijdens FESPA 2013

Betaalbaar geprijsde, technologisch geavanceerde Serie CG-SRIII plotters zijn ontworpen met het oog op de beste return on investment.

Amsterdam, 28 mei 2013

CG SR IIIMimaki, toonaangevend fabrikant van grootformaat inkjetprinters, kondigde vandaag drie nieuwe, betaalbare snijplotters aan die voor het eerst worden geleverd in Europa. Deze CG-SRIII Serie plotters zullen voor het eerst in Europa te zien zijn tijdens FESPA 2013, van 25 t/m 29 juni in Londen. Bezoekers aan de Mimaki stand J5S zullen tot de eersten behoren om deze uitstekende nieuwe producten in actie te zien en  te ondervinden hoe deze zowel hun productiviteit als hun winst kunnen vergroten.

In de afgelopen 25 jaar heeft Mimaki industriestandaarden neergezet met zijn CG series snijplotters, waarvan de eerste werden geïntroduceerd in 1988. Sinds dat moment heeft Mimaki een leidende rol gespeeld bij het ontwikkelen van snijplotters die qua functionaliteit het beste leveren aan de sign en display industrie, maar qua prijszetting toch voor elk type bedrijf betaalbaar zijn.

“We zijn bijzonder blij dat we nu nog meer innovatie kunnen afleveren binnen de Europese sign en display industrie met de nieuw ontwikkelde CG-SRIII serie snijplotters,” zegt Mike Horsten, General Manager Marketing van Mimaki EMEA. “Het frisse ontwerp en de vele nieuwe functies verschaffen een grote reeks nieuwe omzetmogelijkheden voor signbedrijven, terwijl de prijzen nog steeds betaalbaar blijven – een kritische factor in deze zeer competitieve markt. De plotters kwamen tot stand op basis van Mimaki’s 25-jarige ervaring in de markt, van feedback van onze klanten, alsmede van onze marktervaring en onze R&D inspanningen.”

Verbeterde functies voor maximale output

De nieuw ontwikkelde CG-SRIII serie, met snelheden van 70 tot 100 cm/s, bestaat uit de opvolgers van Mimaki’s best verkopende CG-60SR en CG-100/130SRII snijplotters. De nieuwe CG-SRIII Serie snijplotters gebruiken de optimale snijdruk van 500g, en breiden daarmee aanzienlijk de reeks materialen uit die kunnen worden ingezet. De dubbele snelheid voor het snijden van contouren verschaft een enorm verbeterde productiviteit en maakt gecompliceerde snijtaken een stuk eenvoudiger.

De nauwkeurigheid van het snijden is gegarandeerd door de Continuous Crop Mark Detectie. Een maximum van 4 snijtekens wordt automatisch en continu gedetecteerd voor nauwkeurig contoursnijden. Bovendien detecteert de nieuwe Segment Compensatie functie tussentijdse snijtekens waardoor ook het nauwkeurig contoursnijden van prints met een lange lengte goed wordt uitgevoerd.

Voor een verdere verbetering van de productiviteit en van een naadloze operatie zonder aanwezigheid van een operator, verschaft de nieuwe CG-SRIII Serie plotters monitoring op afstand. Notificaties van gebeurtenissen zoals de afronding van het snijproces of van een fout, worden naar een vooraf ingesteld e-mailadres verstuurd, waardoor maximale doorvoer en productietijd is gegarandeerd. Notificaties van gebeurtenissen omvatten ook de beschikbaarheid van firmware updates voor de plotters, die snel en eenvoudig door de gebruiker kunnen worden uitgevoerd, waardoor de plotter altijd de nieuwste versie van de firmware gebruikt.

“In dit belangrijke jaar voor Mimaki en haar klanten, op de 25e verjaardag van de CG serie, gaan we niet op onze lauweren rusten,” benadrukt Horsten. “We kijken uit naar de reacties van onze bezoekers tijdens FESPA 2013 op deze uitdagende en innovatieve nieuwe producten die kwaliteit en consistente prestaties zullen bieden met een uitstekende return on investment – en dat is altijd het doel van de productontwikkeling van Mimaki.”

Product specificaties van de CG-SRIII

Productspecificaties:

Effectief snijgebied

CG-60SRIII

606mm (23,8”)

CG-100SRIII

1070mm (42,1”)

CG-130SRIII

1370mm (53,9”)

Maximum snelheid

Snijden: 70cm/s (Bewegen: 100cm/s)

Maximale druk

500g

Interface

USB2.0, Ethernet, RS-232C

share: