Oplossingen van Mimaki stelen de show op InPrint

Het onhaalbare wordt haalbaar gemaakt

Amsterdam, 19 oktober 2016

Mimaki toont op InPrint haar oplossingen voor individueel naar wens van de consument ontworpen beddengoed, gordijnen, huishoudelijke producten en andere industriële printtoepassingen die mogelijk zijn met haar innovatieve portfolio. InPrint vindt plaats van 15 tot en met 17 november 2016 in Milaan. Mimaki is op stand B20 op de beurs aanwezig met innovatieve oplossingen die nieuwe bedrijfskansen kunnen creëren voor haar klanten.

Gloednieuwe printers van industriële kwaliteit te zien
Moulded-Sign---LUS-350-Ink-(1)_webCentraal op de Mimaki stand staan de nieuwe UV-vlakbedprinters UJF-3042 MkII en UJF-6042 MkII die best-in-class printsnelheden combineren met een goede hechting op acryl en tal van andere materialen, waaronder glas, metaal en harsen. Ze zijn ook ideaal voor het produceren van membraanschakelaars of portefeuillehoesjes voor smartphones die ingedrukt of gevouwen moeten worden. Er zijn verschillende inktsoorten beschikbaar voor deze systemen, waardoor ze zowel op stijve als op flexibele materialen kunnen printen. Het inktaanbod bevat bijvoorbeeld inkten die ontwikkeld zijn voor duurzame resultaten met een uitstekende krasbestendigheid, en inkten die zonder barstvorming tot 170% uitgerekt kunnen worden. Ook interessant is de unieke doorzichtige vernisinkt, waarmee texturen aan te brengen zijn.

Aanpassen aan disruptieve verandering
“We leven in een tijd van disruptieve verandering, die verschillende sectoren ingrijpend verandert”, zegt Mike Horsten, Mimaki’s General Manager Marketing EMEA. “Mimaki brengt in snel tempo nieuwe producten op de markt die helpen om op een rendabele en innovatieve manier in te spelen op de veranderende behoeften. Een van de nieuwe trends die we zien, is de vraag naar nieuwe looks voor wasmachines en andere huishoudelijke producten. Zo ontstaat de behoefte om elk apparaat te voorzien van een unieke bedrukking. Met traditionele technologieën is dit niet echt mogelijk. Full-colour inkjet biedt soelaas. Daarnaast zien we een toenemende behoefte om de bedieningspanelen en membraanschakelaars op de apparatuur te printen. Ook dit is nu met inkjettechnologie op een rendabele manier in de vereiste kwaliteit te realiseren.”

Een nieuwe kijk op thermovormen
Mimaki zal ook haar veelzijdig inzetbare UJF-7151plus grootformaat printer demonstreren. Hij kan printen op uiteenlopende ondergronden, van kunststoffen tot metaal, hout, leer en glas. De machine ondersteunt materialen tot 710 mm (28″) breed x 510 mm (20″) lang x 153 mm (6″) dik.

Er zullen live demonstraties worden gegeven van de UJF-7151plus met LUS-350 thermovormingsinkt, een unieke, rekbare inkt die geschikt is voor een breed scala aan thermovormingstoepassingen. Denk hierbij vooral aan toepassingen die uitzonderlijke hardheid en duurzaamheid vereisen, zoals automobielonderdelen. Mimaki LUS-350 inkt is compatibel met de Mimaki printers UJF-7151plus, JFX200-2513 en JFX200-2531 De inkt is beschikbaar in CMYK, in wit en als een unieke doorzichtige inkt, die textuur kan aanbrengen. Een Formech 508FS vacuümvormmachine op de stand zal bezoekers het hele proces van thermovorming laten beleven.

Moulded-Sign--Before-and-After_web

“Met onze nieuwste ontwikkelingen zijn de eindgebruikstoepassingen voor inkjet sterk uitgebreid. Zo kunnen onze klanten voordeel halen uit meer productieflexibiliteit. Ze kunnen een ruimere keuze aanbieden met extra opties die een hogere toegevoegde waarde geven aan hun aanbod”, voegt Horsten eraan toe. “We kijken ernaar uit om deze mogelijkheden te bespreken met InPrint bezoekers en bij te leren over hun specifieke behoeften, zodat wij onze verdere productontwikkeling in de goede richting kunnen sturen. Wij geloven in de kracht van samenwerking. Zo kunnen we klanten helpen om hun activiteiten nog rendabeler te maken. Tegelijkertijd reiken wij hun de tools, ideeën en ondersteuning aan om nieuwe manieren te ontwikkelen waarop ze hun bestaande klanten kunnen bedienen en nieuwe kunnen aantrekken met extra creatieve toepassingen.”

share: