Print- en lasertechniek ontmoeten elkaar op Let’s Create Event

Op 11 oktober was Mimaki Europe het passende décor voor de eerste editie van het Let’s Create Event.

Tijdens dit initiatief konden maar liefst 37 geïnteresseerden kennismaken met de print- en lasertechniek. Gedurende de dag werden er afwisselend workshops en seminars gegeven. Vooral de diverse workshops konden op heel wat bijval rekenen. “Interesse is er genoeg, klinkt het bij Trotec Laser.” In het welkomstwoord van Charl Snijders, General Manager Trotec Laser, zei hij dat hij synergie tussen de productportfolio’s van Trotec en Mimaki zag. “Na een aantal beurzen samen te hebben gedraaid, heeft dat nu geresulteerd in dit Let’s Create Event.”

Programma

De dag begon met een kop koffie, waarna vervolgens diverse presentaties werden gegeven. Herman Hartman, eindredacteur van SignPro trapte af. Hij vertelde over de trends in de signmarkt. Vervolgens vertelde Bert Benckhuysen, senior Product Manager bij Mimaki Europe over de voordelen van UV printing. Axel Rieckman, Head of Development Segment Large Format, was overgevlogen vanuit het hoofdkantoor van Trotec Laser in Oostenrijk. Hij heeft zijn kennis met betrekking tot laserafwerking gedeeld met het publiek. Diverse lasersystemen en applicaties passeerden de revue. Na een heerlijke lunch heeft Joery Rullens, Application Specialist & Consumables Manager bij Trotec Laser B.V. de vele mogelijkheden van lasertechniek getoond. Na de presentatie van Joery Rullens was het tijd om aan de slag te gaan! De deelnemers werden verdeeld over vier groepen, waarbij elke groep de vier Print & Cut applicaties kon doorlopen. Elke applicatie werd toegelicht door bijbehorende specialisten van Trotec Laser en Mimaki. Tussendoor was er ruimte om vragen te stellen en onderling ervaringen uit te wisselen. De dag werd afgesloten met een netwerkborrel!

Aandachtsgebieden

De combinatie van printen en laseren vonden de deelnemers zeer interessant. Ook het JobControl Vision camerasysteem werd positief beoordeeld. Mimaki heeft de mooie prints verzorgd inclusief registratiepunten, waardoor het a < a href="https://www.troteclaser.com/en/laser-machines/laser-software/jobcontrol-vision/n">JobControl Vision camerasysteem van Trotec Laser de registratiepunten herkende. Zodoende konden de prints uiterst nauwkeurig worden uitgesneden. Volledig in lijn met de verwachting, vonden de mensen vooral het praktijkgedeelte heel erg leuk. Met voorbeelden uit de praktijk lieten wij de ‘Endless Possibilities’ van de print- en lasertechniek zien.
Zowel Trotec Laser als Mimaki hebben het evenement als zeer positief ervaren en hopen op een vervolg!

share: