Sterke betrokkenheid van Mimaki op Texprocess en Techtextil 2017

Mimaki zal deel uitmaken van een geïntegreerde productieketen voor kleding en keynote presentaties geven

Amsterdam, 13 april 2017

Mimaki heeft aangekondigd dat het een prominente aanwezigheid zal hebben op Texprocess en de parallelle beurs Techtextil 2017, waarbij het in twee afzonderlijke beurshallen de aandacht zal vestigen op Mimaki’s grootformaat digitale textielprinters en innovatieve inkt- en dye-sublimatietechnologieën. Op het Texprocess Forum en de European Digital Textile Conference zullen vertegenwoordigers van Mimaki Deutschland GmbH keynote presentaties geven.

Texprocess richt zich op de internationale confectie- en textielverwerkende industrie, terwijl Techtextil technisch textiel en non-wovens samenbrengt op één plek om het volledige spectrum aan mogelijke toepassingen van textieltechnologieën te tonen. Beide internationale beurzen vinden van 9 tot en met 12 mei 2017 plaats in de Messe Frankfurt in Frankfurt am Main.

“De parallelle evenementen Texprocess en Techtextil 2017 bieden ons bij Mimaki het voordeel dat wij onze inkjetprinttechnologieën voor textiel kunnen demonstreren en tegelijkertijd een breed publiek kunnen laten kennismaken met de meerwaarde die Mimaki de snelgroeiende textielmarkten te bieden heeft”, zegt Uwe Niklas, General Manager Marketing & Sales bij Mimaki Deutschland GmbH. “Op beide evenementen zullen interessante, geïntegreerde showcases te zien zijn voor uiteenlopende bedrijven die betrokken zijn bij de internationale productie van textiel en kleding.”

Op weg naar Industrie 4.0
Tijdens de Texprocess beurs zal in de Digital Textile Micro Factory op stand B57 in hal 6.0 een live demonstratie te bewonderen zijn van een geïntegreerde productieketen voor kleding. Van het ontwerpstadium tot het digitaal bedrukken, automatisch uitsnijden en produceren: in samenwerking met de Duitse DITF-instituten voor textiel- en vezelonderzoek in Denkendorf en een aantal bekende bedrijven in de textielsector zal de microfabriek de hele onderling verbonden productie van kledingartikelen demonstreren. De Digital Textile Micro Factory zal zich vooral focussen op sportkleding.


Mimaki’s TS300P-1800 met sublimatie-inkten en Tx300P-1800 pprinter met pigmentinkten zullen in actie te zien zijn in de fase van grootformaat inkjetprint van de microfabriek voor sublimatiebedrukking op polyester en pigmentbedrukking op katoen en stoffen van gemengde vezels. Beide zijn ontwikkeld voor de textieldrukindustrie. De revolutionaire TS300P-1800 grootformaat dye-sublimatietextielprinter met hoge snelheden combineert het voordeel van rendabel digitaal bedrukken met behoud van hoge kwaliteit en productiviteit. Hij is ontworpen om zelfs op het dunste transferpapier te kunnen printen. De Tx300P-1800 direct-op-textiel inkjetprinter levert prints van hoge kwaliteit op een breed scala aan textielsoorten en is ideaal voor toepassingen zoals mode, bekleding, soft signage en prints voor tentoonstellingen en beurzen.

Internationaal Texprocess Forum
Tijdens het Texprocess Forum zullen experts uit de wetenschap en het bedrijfsleven in meer dan 30 lezingen en panelgesprekken de nieuwste kennis uit de doeken doen over actuele onderwerpen voor de sector. Highlights van het programma zijn textiel finishing, digitaal bedrukken, duurzaamheid en productlevenscyclusbeheer, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Michael Wartmann, Product Manager Textile bij Mimaki Deutschland GmbH, geeft op 9 mei om 14.55 uur in hal 6.0 de keynote presentatie “Various Textile Ink Technologies for Interior Design”. Aansluitend neemt Wartmann deel aan het panelgesprek “Drivers for future growth of digital textile printing in technical textile applications?” om 16.25 uur.

European Digital Textile Conference
De European Digital Textile Conference, die voor de eerste keer door het World Textile Information Network (WTiN) in samenwerking met Texprocess en Techtextil georganiseerd wordt, vindt op 10 mei van 9.00 uur tot 16.30 uur plaats in Saal Europa in hal 4.0. De focus van de conferentie zal liggen op onderwerpen zoals de nieuwste productontwikkelingen en de voordelen van het gebruik van digitale druktechnologie voor functionalisatie en decoratie van technische stoffen.

Tijdens de conferentie op 10 mei leidt Mimaki om 12.05 uur een rondetafelgesprek. Daarnaast geeft Uwe Niklas op 10 mei, om 11:40, de keynote “High Speed Dye Sublimation Printing”. In deze presentatie zal hij het verschil uitleggen tussen sublimatietransfer en direct dye-sublimatieprinten. Hoe elke technologie voordelig kan zijn voor woningtextiel en interieurdesign zal ook aan bod komen.

Op Techtextil zal Mimaki op stand D05 in hal 3 samen met haar erkende dealer Multi-Plot Europe GmbH ook haar Tx300P-1800 printer met sublimatie-inkt demonstreren.

share: