Studenten werken samen met Mimaki tijdens FESPA

Passie voor Print: studenten werken samen met Mimaki tijdens FESPA en laten hun ontwerpvaardigheden zien

Mimaki Aquarium toont originele designs die direct op Mimaki printers worden afgedrukt als onderdeel van het Mimaki Natuur Educatie Programma
Amsterdam, 13 juni 2013

Mimaki studentsMimaki kondigde vandaag aan dat er op de stand tijdens FESPA 2013 een speciaal deel is ingericht als display aquarium. Hier worden door studenten tijdens de beurs vervaardigde ontwerpen ter plaatse op Mimaki printers afgedrukt en getoond. Deze activiteit geeft studenten de kans om hun werk te laten zien en geeft ontwerpers inzicht in de wijze waarop hun ideeën met behulp van een Mimaki printer tot leven kunnen komen. Mimaki staat op Stand J5S tijdens de beurs.

De deelnemers zijn de volgende studenten van het MBO (Middelbaar Beroeps Onderwijs) SintLucas in Eindhoven:

  • Marc van Buul
  • Robert van den Broek
  • Esther van Helmont

“We vinden dit programma uitermate spannend,” zegt Mike Horsten, General Manager Marketing van Mimaki EMEA. “Tijdens de vorige FESPA in Barcelona lanceerden we het Mimaki Natuur Educatie Programma voor schooljeugd door het sponsoren van Pertama de Tijger in de dierentuin van Barcelona. Tijdens deze FESPA in Londen geven we deze drie studenten de unieke kans om hun passie te demonstreren door tijdens de beurs direct te printen. Het is een unieke kans om speciale aandacht te besteden aan deze getalenteerde jonge mensen, wat plezier te maken, en de markt te tonen welke mogelijkheden Mimaki biedt in grootformaat printen. Voor degenen die de beurs niet kunnen bezoeken, gaan we het ontwerp- en printproces live via internet uitzenden.”

Deze live uitzendingen kun je tijdens Fespa zien op de speciaal ingerichte webcam pagina tijdens de beursuren. De speciale ruimte op de stand is gemaakt als een glazen aquarium en er staan twee Mimaki printers (CJV30-60 en UJF3042) voor exclusief gebruik door de studenten. De studenten kunnen eveneens gebruik maken van alle apparatuur op de stand, waardoor ze een brede reeks materialen kunnen toepassen, met inbegrip van textielsoorten en andere speciale materialen. Elke FESPA-dag wordt een ander thema ontwikkeld: aquarium, de huiskamer van de jaren 70, de stad van de toekomst, de Engelse pub en de jungle van Pertama.

“FESPA is een beurs gericht op de verbeelding,” benadrukt Horsten. “Bezoekers van de stand of kijkers naar de live internetbeelden zien de verbeelding aan het werk. Ze kijken naar het oneindige aantal creatieve mogelijkheden die deze hardwerkende, getalenteerde studenten voortbrengen en naar de capaciteiten van het Mimaki portfolio van grootformaat printers. Dit is een happening die geen bezoeker zal willen missen!”

“Het is een grote eer dat we voor dit programma zijn geselecteerd,” zegt student Robert Van den Broek. “In aanvulling op de kans die Mimaki ons geeft om onze passie en creativiteit te demonstreren in deze prachtige omgeving, vinden we het ook geweldig FESPA en Londen te mogen bezoeken. We verwachten een hoop te leren en veel informatie te vinden die ons helpt uit te zoeken waar we heen willen met onze carrière in de grafische industrie.” Voorbeelden van het huidige werk van Van den Broek zijn te vinden op www.kracht-stroom.nl.

“We zijn er erg trots op dat onze school en deze getalenteerde studenten zijn gekozen voor het innovatieve programma van Mimaki,” zegt Renso Vonk, schooldirecteur van de MBO SintLucas. “Ook het feit dat het evenement live wordt uitgezonden via internet vinden we spannend, want de andere studenten van onze school—en hun ouders—kunnen deze ervaring nu met elkaar delen. We waarderen de mogelijkheid die Mimaki studenten en de school biedt om hun professionele kwaliteit zichtbaar te maken voor een breder publiek.”

share: