Technologie meet zich met de verbeelding op FESPA 2015

Mimaki zal op stands U5 en T11 in hal 6 in Koelnmesse, Keulen, oplossingen tonen die de klus klaren

Amsterdam, 15 april 2015

Mimaki, een wereldwijd actieve industrieleider en fabrikant van grootformaat inkjetprinters en snijplotters, gaat op FESPA 2015 haar nieuwste collectie van oplossingen voor textielproductie tonen, waaronder een selectie van vlakbed- en rol-naar-rol printoplossingen met hoge snelheden. FESPA 2015 vindt plaats van 18 tot en met 22 mei 2015 in Keulen, Duitsland. Mimaki zal te vinden zijn op stands U5 en T11 in hal 6.

“We zien twee belangrijke groeitrends voor digitale productie: enerzijds textielproductie, waarbij ik niet zozeer denk aan soft signage, maar eerder aan mode en woningtextiel, en anderzijds het groeiende volume UV-printwerk voor zowel vlakbed- als rol-naar-rol printers met hoge snelheden”, legt Mike Horsten uit, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe. “UV-printen ontsluit nieuwe markten met een betere kwaliteit en lagere productiekosten. Textielontwerpers ontdekken de voordelen die digitaal textiel ontwerpen en printen te bieden hebben. De technologische vooruitgang is bezig met een inhaalslag ten opzichte van de verbeelding: digitale oplossingen bieden nieuwe mogelijkheden. Het zijn zeer boeiende tijden”, vervolgt hij. “FESPA is een belangrijke beurs voor Mimaki. Onze stand zal groter, ambitieuzer en levendiger zijn dan ooit. We zullen bezoekers ideeën en tools aanreiken die hen in staat stellen om de grenzen van hun creativiteit te verleggen.”

De ambitieuze FESPA missie: to boldly show …
Bezoekers zullen Mimaki oplossingen kunnen bekijken die gericht zijn op textieltoepassingen allerhande. De blikvangers:
• De Mimaki TS500-1800, ideaal voor meubelstoffen, sportkleding, T-shirts en andere kleding;
• De Mimaki TX500-1800, voor prints op katoen, polyestergebaseerde materialen en andere stoffen;
• De Mimaki JV300-130/160, een sublimatie transfer printer voor alles van kledingmarketing tot mode; en
• Gespecialiseerde oplossingen voor zeskleuren latexprints op behang, waaronder oranje en groen.

Ook te zien zijn de Mimaki JFX200-2513 LED-vlakbedprinter, die print op een breed scala aan ondergronden, variërend van acryl tot metaal, hout en steen; de Mimaki CJV150 en Mimaki CJV300 geïntegreerde printers/snijplotters voor een breed scala aan toepassingen, variërend van signage tot spandoeken, stickers en canvasprints; en de UJF-3042 / UJF-6042 LED-vlakbedprinters, die onbeperkte productiemogelijkheden bieden, en dat vooral in combinatie met de kebab optie om te printen op cilindrische vormen.

CFL-605-0137Ook de nieuwste telg in de Mimaki productfamilie zal op volle snelheid worden gedemonstreerd op de beurs: de CFL-605RT compacte vlakbedsnijplotter. Deze biedt zowel ril- als snijmogelijkheden en stelt gebruikers in staat om snel, efficiënt en op rendabele wijze kwalitatief hoogwaardige ontwerpen te creëren en te produceren. Deze oplossing werd zeer lovend onthaald toen ze onlangs haar debuut maakte op Cosmopack.

“Zoals je ziet”, voegt Horsten eraan toe, “zal onze FESPA stand voor ieder wat wils bieden. We beloven bezoekers dat ze hun verbeelding de vrije loop kunnen laten met onze oplossingen, waarvoor geen uitdaging te groot is. Het zijn veelbelovende tijden voor de branche. We zijn enthousiast alle mogelijkheden te kunnen laten zien aan bezoekers.”

De daad bij het woord

Mimaki is niet alleen een exposant op de beurs, het maakt ook deel uit van de FESPA community. Mimaki zal deelnemen aan het FESPA Print Inspiration Rally project, waarbij een Amerikaanse schoolbus radicaal werd getransformeerd in een volledig functionele camper met spandoeken en textiel geproduceerd door Mimaki. Het initiatief combineert geavanceerde printtechnieken van verschillende marktleiders, die via creatieve printtoepassingen inspiratie bieden voor interieurontwerp. Horsten licht toe: “Het is simpel: wij voegen de daad bij het woord. We print what we preach. Je kunt veel beweren, maar als het erop aankomt, moet je het waarmaken. Toen we hoorden over dit initiatief, vonden we het een leuke manier om in de praktijk te laten zien wat we eigenlijk kunnen produceren. We hopen dat toeschouwers even enthousiast zullen reageren en onze stand zullen bezoeken of, op zijn minst, zich meer bewust zullen worden van de kracht van print in hun dagelijks leven.”

FESPA is like a box of chocolates

Naar aanleiding van haar 40e verjaardag organiseert Mimaki een Sweet 40th partner event op 18 mei in de Lindt chocoladefabriek. Horsten legt uit: “Mimaki en Lindt zijn twee toonaangevende producenten van verrassend interessante producten! We vonden dat de Lindt chocoladefabriek de perfecte plek was om te tonen hoe voortdurend investeren in onderzoek en ontwikkeling bepalend is voor de zoete smaak van succes.”

share: