Nieuwe Mimaki printer lanceert de volgende (r)evolutie in het digitaal bedrukken van textiel

TS55-1800 maakt high-end troeven voor iedereen beschikbaar, inclusief lage operationele kosten, toonaangevende productiviteit en betrouwbaarheid

Mimaki kondigt de beschikbaarheid aan van de Mimaki TS55-1800, een revolutionaire nieuwe digitale printer voor sublimatie via hittetransfer die high-end troeven binnen het bereik brengt van het instap- en middensegment van de markt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan printen op hoge snelheid in één doorgang met een hoge resolutie en hoge inktdensiteit, printen zonder toezicht dankzij de nieuwe Mini Jumbo Roll en continubedrijf dankzij Mimaki’s Nozzle Check and Recovery System.

Met de release van de TS55-1800 democratiseert Mimaki de sector. Het maakt dit waar door troeven van high-end digitaal textieldrukken toegankelijk te maken voor een veel bredere markt. Textielprofessionals kunnen nu moeiteloos hun activiteiten opschalen met een betaalbare sublimatieprinter die voldoet aan de hoge kwaliteit en snelle doorlooptijden die geëist worden in de dynamische textiel- en kledingindustrie. Het nieuwe model maakt printen in één doorgang met een snelheid van 140 m²/u mogelijk in een resolutie van 480×600 dpi en een hoge inktdensiteit. Bij printen in twee doorgangen verbetert het unieke Mimaki Advanced Pass System (MAPS4) de kwaliteit door streepvorming te voorkomen. De TS55-1800 realiseert dit alles met lage operationele kosten en de hoge productiviteit en betrouwbaarheid waar Mimaki producten bekend om staan.

“De TS55-1800 is een baanbrekende digitale textielprinter die vast en zeker de markt dooreen zal schudden”, zei Bert Benckhuysen, senior product manager bij Mimaki Europe. “Hij is van de grond af ontworpen voor een hoge kwaliteit, toonaangevende productiviteit en operationele kosten die moeilijk nog beter kunnen.”

Printen zonder toezicht

Een van de belangrijkste troeven van de TS55-1800 is de mogelijkheid om gebruik te maken van een nieuwe Mini Jumbo Roll unit, een optie die 2.500 strekkende meter hittetransferpapier continu kan invoeren in de printer. Zo kunnen klanten overstappen van Small Plotter Rolls op Mini Jumbo Rolls, waarmee ze meer dan 20% kunnen besparen op kosten voor printmedia. Interessant is dat Mini Jumbo Rolls Mimaki Vision Jet-X transferpapier van Neenah Coldenhove als pakketdeal aangeboden zullen worden bij de TS55-1800. De Mini Jumbo Rolls van 2.500 m1 zijn de ideale manier om te upgraden naar hoogvolume textieldrukproducties zonder toezicht. Een extra troef is dat de printer uitgerust is met het unieke Mimaki Nozzle Check and Recovery System en inkttanks van 10 liter, die zorgen voor faalveilig continubedrijf gedurende langere operationele perioden. Denk bijvoorbeeld aan ’s nachts doorprinten zonder toezicht.

Hogere rentabiliteit

Met de TS55-1800, die verkrijgbaar zal zijn voor een zeer scherpe prijs, biedt Mimaki haar klanten een hoge return-on-investment.

“De Mimaki TS55-1800 biedt de beste specificaties tegen de beste prijs”, zei Benckhuysen. “Volgens onze projecties kunnen textielprofessionals met behulp van deze nieuwe printer hun operationele kosten beperken en hun jaarwinst verdubbelen. Hij is echt revolutionair. We zijn ervan overtuigd dat hij een enorme

De nieuwe printer is voor het eerst publiekelijk te zien op drie beurzen in de nabije toekomst:

  • Sign Istanbul, 20-23 september, Mimaki Eurasia stand E20, hal 12
  • C!Print Madrid, 25-27 september, Digidelta stands C50 and A49, hal Planta Baja
  • Viscom Italia, 18-20 oktober, Mimaki Bompan Textile stand G20/G26/E23/E27, hal 8
  • share: