Veelzijdigheid op instapniveau zegeviert op de European Digital Press Association (EDP) Awards

Mimaki CJV150 Serie krijgt Award for Best Print and Cut Solution 2015 op FESPA 2015

Keulen, Duitsland – 20 mei 2015

edp-award-2015Mimaki deelde vandaag mee dat het zich vereerd voelt erkenning te krijgen op FESPA 2015, waar het de European Digital Press Association (EDP) Award voor beste print- en snijoplossing mocht ontvangen. De Mimaki CJV150 Serie/CJV300 Serie is de eerste instapprinter die gelijktijdig printen/snijden mogelijk maakt met printsnelheden tot 56,2 vierkante meter per uur. De award werd op een speciale uitreiking tijdens FESPA 2015 in ontvangst genomen door Mike Horsten, General Manager Marketing van Mimaki EMEA.

“We zijn bijzonder trots dat we opnieuw erkenning krijgen van de EDP Association voor onze continue inspanningen om innovatieve producten te lanceren op de markt voor digitaal printen. En dat altijd met het doel om nieuwe omzetmogelijkheden te creëren voor onze klanten en voor de industrie”, zegt Horsten. “De CJV150/CJV300 Serie is de meest veelzijdige printer in ons brede portfolio. Deze serie weerspiegelt ook onze kracht om oplossingen te lanceren die afgestemd zijn op de markt. Onze oplossingen helpen klanten om hun creativiteit en mogelijkheden naar een hoger niveau te tillen en uitzonderlijke resultaten te realiseren. Hiermee kunnen klanten efficiënt en winstgevend opereren in veeleisende marktsectoren. Met deze printerserie heeft Mimaki zijn portfolio van sign- en displayprinters, dat een van de breedste is in de industrie, versterkt met een betaalbare instapprinter die krachtige mogelijkheden biedt en compact genoeg is om te passen in zelfs de meest krappe omgevingen.”

De CJV150 Serie werd onthuld in het najaar van 2014. Zijn nieuw ontwikkelde gestapelde printkop zorgt voor een bredere printbaan en de inktdruppels van 4 pl tot 35 pl produceren prachtige printresultaten met een hoge resolutie. Voortdurende detectie van de registratiemarkeringen maakt het mogelijk om een volledige mediarol continu te snijden en tegelijkertijd uitgerolde media op te wikkelen. Registratiemarkeringen met nulmarges verminderen het mediaverbruik door de marges tussen registratiemarkeringen te elimineren. Dit resulteert in minder afval van vaak dure media.

“Net zoals onze klanten waren ook de juryleden onder de indruk van het feit dat zowel solventinkten als sublimatie-inkten op waterbasis beschikbaar zijn. Wat ook indruk maakte, was de mogelijkheid om met deze printers een breed scala aan unieke printtoepassingen te produceren, waaronder binnenhuisdecoraties, posters, winkel- of evenementdecoraties en voertuigwraps. Nieuw ontwikkelde zilverkleurige inkt biedt een helderheid die 1,67 keer hoger is dan deze van conventionele zilverkleurige inkten. Dit levert prints met een hoge toegevoegde waarde op en spiegeleffectresultaten die de verwachtingen overtreffen. Met deze inkt kunnen meer dan 648 kleuren uit de metallic kleurencollectie worden gereproduceerd. De sneldrogende SS21 oranje en lichtzwarte inkten zijn ook beschikbaar voor deze printers om een nog breder scala aan krachtige signs en displays te kunnen creëren. Het rijke spectrum aan mogelijkheden is werkelijk ongekend voor een printer in deze klasse”, besluit Horsten.

Alle vlakbed-, solvent- en textielprinters die te zien zijn op de Mimaki stand op FESPA 2015, hebben ooit al een EDP award ontvangen. Mike Horsten besluit: “Mimaki, dat al 40 jaar innoveert, is er erg trots op alleen bekroonde producten te kunnen tonen op FESPA.”

MIM_pr15013_EDP Awards 2015_Mike Horsten

share: