Sakae Sagane, Chairman van Mimaki Europe, is met pensioen

Sagane heeft van Mimaki een gerenommeerd wereldmerk gemaakt en een belangrijke speler in de branche in Europa, het Midden-Oosten en Afrika

Mimaki, een toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters en snijsystemen, heeft bekendgemaakt dat Sakae Sagane, die als Chairman sinds 2005 leiding gaf aan Mimaki Europe en ook Executive Vice President van Mimaki Engineering Company was, op 28 juni 2018 met pensioen gegaan is. Onder Sagane is Mimaki Europe van kleine Mimaki dochteronderneming uitgegroeid tot de business unit die de meeste omzet genereert in vergelijking met andere Mimaki dochterondernemingen. Onder zijn leiding heeft Mimaki Europe haar netwerk van dealers en distributeurs in de regio uitgebreid, heeft het in 2008 de overname van Mimaki-nbn GmbH (nu Mimaki Deutschland) afgerond en heeft het in Turkije Mimaki Eurasia opgericht om specifieker in te spelen op de behoeften in deze regio. Bovendien heeft Mimaki Europe zich onder zijn leiderschap gepositioneerd als een belangrijke marktspeler, waarbij het haar marktpositie in de segmenten voor signs & display graphics en textiel versterkt heeft en tegelijkertijd voet aan de grond gekregen heeft in het segment voor 3D-printen. Mimaki Europe’s jaaromzet, die in 2006 € 46 miljoen bedroeg, is gegroeid tot € 125 miljoen, de omzet die het realiseerde in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2018 en goed is voor meer dan 31% van de totale omzet van Mimaki.

“Onder Sagane’s leiderschap is het Mimaki Europe en ook onze klanten echt voor de wind gegaan”, zei Yuji Ikeda, Managing Director bij Mimaki Europe. “Zijn visie heeft ons laten uitgroeien van een kleine regionale speler tot een speler om rekening mee te houden in de markten die we bedienen. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan zijn rol bij de meerdere overnames en onze joint venture met Bompan in Italië, die Mimaki in staat gesteld hebben om een totaalaanbieder van oplossingen te worden met een end-to-end ecosysteem van oplossingen voor de groeiende markt voor digitale textieldruk. Hij heeft ons ook geholpen om ons met succes door de moeilijke jaren van de Europese schuldencrisis heen te loodsen en deze te overwinnen. Mimaki Europe begon in 2005 met slechts 5 medewerkers, een aantal dat aangegroeid is tot meer dan 100 vandaag de dag. We danken hem oprecht voor zijn vele jaren. Hij zal gemist worden.”

“Ik heb extreem veel voldoening gehaald uit de tijd die ik geïnvesteerd heb in de expansie van Mimaki Europe”, zei Sagane. “We hebben een uitstekend team van mensen die een plezier zijn om mee samen te werken, en een basis van trouwe en innovatieve klanten die ons niet alleen ertoe aangezet hebben om de prestaties naar hogere niveaus te tillen maar ons ook hiervoor beloond hebben met hun klandizie. Het is met gemengde gevoelens dat ik dit groeiende bedrijf, waar het gonst van de activiteit, verlaat nu ik met pensioen ga.”

share: