EDP bekroont Mimaki’s UJV100-160 als beste rol-op-rol

EDP award

The EDP award coincides with the official release of the UJV100-160 to the European market.

Mimaki Europe, toonaangevend fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt vandaag aan dat de European Digital Press Association (EDP) de award voor de ‘Beste rol-op-rol printer tot 170 cm’ heeft toegekend aan Mimaki voor de UJV100-160 LED-UV inkjetprinter.

Niet alleen krijgt deze hoogwaardige en zeer productieve printoplossing deze onderscheiding toegekend: het systeem is ook vanaf deze maand officieel in de handel verkrijgbaar voor de Europese markt. Veel van de kenmerken die de UJV100-160 tot een kosteneffectieve, betrouwbare en gebruiksvriendelijke printer maken, werden door de EDP-juryleden genoemd als belangrijke factoren in de beslissing om deze printer te onderscheiden.

De technische commissie van de EDP merkte op: “Dit apparaat van Mimaki doorbreekt prijsbarrières en biedt printen met uv-droging bij snelheden tot 23 m2/uur. Deze printer print niet alleen in CMYK, maar biedt ook de optie om witte en transparante inkten te installeren. Het nieuwe innovatieve systeem helpt de kwaliteit te behouden dankzij de regeling van de dot-plaatsing en media-invoer, punten waarop de meeste fouten optreden bij inkjetprinten. De UJV100-160 is zonder twijfel een uitstekende printer op instapniveau en is uitgerust met vele functies van de geavanceerde uv-technologie van Mimaki voor een betaalbare prijs.”

De UJV100-160 is compatibel met een breed scala van media, zoals metaalfolie, stof en ongestreken materialen. Signmakers kunnen hiermee een uitgebreid assortiment van hoogwaardige toepassingen produceren zoals posters, POP, soft signage, stickers en etalagedecoraties. De printer beschikt over twee nieuw ontwikkelde printkoppen en het nieuwe Dot Adjustment System (DAS). DAS maakt maximale beeldkwaliteit mogelijk, dankzij automatisering van conventionele dot-plaatsing (correctie van dot-positie en invoer). Dit bespaart de operators tijd en helpt de fouten van handmatig werk te reduceren.

De UJV100-160 biedt nog meer mogelijkheden tot tijdsbesparing met printsnelheden tot 23 m2/uur met uv-drogende inkt die vrij is van VOS (vluchtige organische stoffen). Deze milieuvriendelijke inkt droogt onmiddellijk na het afdrukken en elimineert zo de droogtijd die inkten op basis van water of oplosmiddelen vereisen. Postprocessing en verwerken tot signage kunnen daardoor meteen na het drukken plaatsvinden, wat de productietijd verder reduceert. Dit stelt drukkers in staat om producten te leveren met korte deadlines.

“De UJV100-160 is een veelzijdige, robuuste en efficiënte oplossing voor signmakers die aan de slag willen met uv-printen en hun aanbod willen diversifiëren,” aldus Ronald van den Broek, General Sales Manager bij Mimaki Europe. “We zijn zeer trots dat de EDP de kwaliteit en productiviteit van deze printer heeft erkend. We kijken ernaar uit dit systeem deze maand op de markt te brengen en zo onze klanten alweer een innovatieve oplossing aan te bieden waarmee ze hun concurrentievoordeel kunnen vergroten.”

share: