Mimaki lanceert nieuwe productinnovaties en trekt bezoekers aan met de goed presterende en hoogwaardige 100-reeks op virtual drupa

printer

Mimaki’s brand-new “100 series” to take centre stage at the first ever virtual drupa.

Mimaki Europe, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt vandaag aan dat het zijn uitgebreide portfolio van geavanceerde technologieën van digitaal drukken zal tentoonstellen op de allereerste virtual drupa (20-23 april 2021). De gloednieuwe ‘100-reeks’ van het bedrijf zal centraal staan op de interactieve virtuele stand, naast de allernieuwste aanvullingen op zijn krachtige productportfolio, die op het evenement onthuld zullen worden. Daarnaast lanceert Mimaki op virtual drupa speciale promoties op specifieke producten. Zo wordt het productportfolio nóg aantrekkelijker voor bedrijven die hun activiteiten willen verbreden in deze uitdagende tijden.

Naast het doel van drupa om bedrijven in de sector te helpen contact te onderhouden, hun netwerken uit te breiden en te zorgen voor leads in deze uitdagende tijden, zal Mimaki op het evenement zijn nieuwste bedrijfsverbeterende digitale printoplossingen demonstreren en diverse mogelijkheden voor toepassingen benadrukken. “We worden geconfronteerd met de huidige omstandigheden van de pandemie met COVID-19 en we moeten allemaal bijeenkomen om door deze moeilijke situatie heen te komen”, zegt Danna Drion, Marketing Manager bij Mimaki EMEA. “In de afgelopen 12 maanden stond Mimaki voorop en ondersteunde het bedrijf klanten en prospecten via virtuele evenementen en netwerk- en leeropportuniteiten om de impact en uitdagingen van de pandemie te trotseren. Online evenementen blijven de kern van onze strategie en virtual drupa is voor ons een belangrijke gelegenheid om onze expertise te delen en printserviceproviders aan te moedigen om met ons mee te doen en nieuwe manieren te zoeken om hun bedrijf een boost te geven.”

Het nieuwste ‘100-reeks’-portfolio van het bedrijf zal een van de hoogtepunten zijn die op virtual drupa worden tentoongesteld. Met de nieuwe reeks printers wil Mimaki gebruikers helpen successen te behalen in deze onzekere tijden op de markt. De printers zijn uiterst productief en betrouwbaar, helpen het assortiment van toepassingen te verbreden en hebben een sterk concurrerende prijs-prestatieverhouding. De 100-reeks van Mimaki telt drie modellen en elk model is uitgerust met gerenommeerde bekende functies van Mimaki, zoals NCU (Nozzle Check Unit), NRS (Nozzle Recovery System) en DAS (Dot Adjustment System).

  • Mimaki JV100-160: Dit is een rol-op-rol milieuvriendelijke printer waarmee gebruikers voor een instapprijs solventen met hoge kwaliteit kunnen afdrukken. De printer maakt gebruik van de recent ontworpen sneldrogende en eco-solventinkt ‘AS5’, die beschikbaar is in zowel een dubbele CMYK 4-kleursmodus als een 8-kleursmodus (CMYK Lc Lm of Lk). De nieuwe AS5-inkt vermindert de korreligheid en maakt verfijnde details mogelijk, zelfs bij het drukken van afbeeldingen met heel veel inkt. Daarnaast biedt ze een superieure krasvastheid en hoge duurzaamheid voor outdoor toepassingen, wat de printers geschikt maakt voor een hele reeks toepassingen voor binnen en buiten.
  • Mimaki UJV100-160: Dit is een rol-op rol uv-printer met een hoge productiviteit, extreme veelzijdigheid en superieure printsnelheid. De printer maakt gebruik van de voordelige uv-inkt ‘LUS-190’. Deze inkt droogt onmiddellijk bij blootstelling aan uv-licht, wat de doorlooptijd verkort en het versnellen van de opgebrachte inkt overbodig maakt. De LUS-190-inkt kan niet alleen worden geprint op pvc, maar ook op ongecoate substracten als petfolie en papier. Dit systeem is ideaal voor drukkerijen die hun productielijn willen uitbreiden met printtechnologie met uv-droging.
  • Mimaki TS100-1600: Dit is een dye-sublimatie-textielprinter welke een betaalbare, hoogwaardige oplossing biedt voor drukkers die willen starten met digitale sublimatiedruk en hun productiecapaciteit willen vergroten. De TS100-1600 heeft een printbreedte van 1600 mm en snelheid van 70 m2/u in de snelste modus. Hij gebruikt een inktfles van 1 liter, die zorgt voor lagere operationele kosten en voor een stabiele, continue werking omdat de inkt minder vaak moet worden vervangen. De TS100-1600 is ideaal voor talloze toepassingen in mode, soft signage, huis en interieur, sportkleding en gepersonaliseerde zaken.

Mimaki heeft een engagement op lange termijn om innovatie in het digitaal drukken te stimuleren en daarom presenteert het bedrijf op virtual drupa ook twee splinternieuwe printplatforms. De nieuwe, geavanceerde aanvullingen hebben geavanceerde functionaliteiten om speciale formaten en op speciale substracten af te drukken. Ze zijn ontworpen voor nieuwe mogelijkheden voor toepassingen in de grootformaat- en modesectoren. De experts van Mimaki geven een inzicht in Mimaki’s 3D-printtechnologie in kleur en de relevante mogelijkheden voor toepassingen.

“Op virtual drupa willen we met ons uitgebreide portfolio van geavanceerde technologieën duidelijk aantonen dat we ons inzetten voor de sector. Met onze flexibiliteit, toekomstgerichte aanpak en R&D-expertise kunnen we ons snel aanpassen aan marktveranderingen en kunnen we nieuwe kansen voor klanten aangrijpen om aanhoudend systeemverbeteringen of gloednieuwe innovaties te leveren”, merkt Drion op. “De ‘100-reeks’ blinkt uit in efficiëntie en hoge kwaliteit. Daarnaast kun je er een waaier aan toepassingen mee creëren, van levendig behangpapier tot hoogwaardige signs. Daarnaast verleggen de nieuwe aanvullingen die op de show onthuld worden nieuwe grenzen in hun marktsegmenten.”

share: