Mimaki Europe toont een line-up van geavanceerde digitale textieloplossingen tijdens Innovate Textile & Apparel Virtual Trade Show

TS55-1800

De Innovate Textile & Apparel Trade Show is voor ons een kans om onze positie in de textielmarkt verder te versterk

Mimaki Europe de toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, creëert dit jaar voor de Innovate Textile & Apparel Trade Show (15-30 oktober 2020) een virtuele stand met haar nieuwste textieloplossingen. Net zoals op een traditioneel beurs kunnen deelnemers op de virtuele beurs Mimaki’s stand bezoeken, technologie in actie zien en met het team praten over de nieuwste markttrends en oplossingen die klanten helpen om in te spelen op huidige markt. De TS55-1800, het vlaggenschipmodel onder de dye-sublimatieprinters van het bedrijf, en de TX300P-1800 MkII, haar nieuwe hybride printer, zullen centraal staan op de interactieve virtuele stand van Mimaki. Bezoekers kunnen hun voordeel doen met exclusieve beurspromoties, zoals een speciale deal op de TS300P-1800. Daarnaast kunnen zijn een instapniveau winnen.

Dye-sublimatie zit in de lift voor het digitaal bedrukken van textiel. Deze technologie maakt het mogelijk om een brede waaier aan stoffen te voorzien van levendige prints van hoge kwaliteit. Van polyester tot elastaan: alles is on-demand digitaal van bedrukkingen te voorzien. Mimaki’s TS55-1800 combineert deze baanbrekende technologie met Mimaki’s gerenommeerde expertise en innovatie. In deze printer, die productie op industriële schaal verzorgt, zitten Mimaki’s kerntechnologieën ingebouwd. Denk bijvoorbeeld aan NCU (Nozzle Check System) en NRS (Nozzle Recovery System). Deze systemen voor spuitmondcontrole en -herstel zorgen voor automatische detectie en vervanging van verstopte spuitmondjes zonder de productie te onderbreken. Een ander voorbeeld is MAPS (Mimaki Advanced Pass System). Dit systeem, dat speciaal is gecreëerd om banding of streepvorming te voorkomen, maakt gebruik van een speciaal algoritme bij elke printdoorgang. Het berekent op basis van kleur, dekking en snelheid de meest effectieve manier om de inktdruppels te spuiten.

De Mimaki TS55-1800 is beschikbaar met de Mini Jumbo Roll-optie, die kan helpen om tot wel 25% te besparen op papierkosten, en een bulkinktsysteem van 10 liter. Deze printer biedt de laagste operationele kosten in de markt en is het ideale productiemodel voor kleine tot middelgrote bedrijven. Op de Innovate Textile & Apparel Trade Show lanceert Mimaki een speciale promotie voor deze printer, wat dit systeem nog aantrekkelijker maakt voor bedrijven die hun activiteiten willen diversifiëren in deze uitdagende tijden.

De eerder dit jaar gelanceerde Tx300P-1800 MkII maakt het mogelijk om met één en dezelfde machine zowel op textiel als op papier te printen, wat voor een ongeëvenaarde flexibiliteit zorgt en nieuwe deuren opent voor printserviceproviders. Deze hybride textielprinter is via een uitwisselbare plaat snel om te stellen tussen direct-op-textiel- en transferprinten. Het systeem stelt gebruikers in staat om te kiezen uit drie verschillende inktcombinaties die ze hebben geladen op de machine: textielpigment/directe sublimatie, textielpigment/sublimatietransfer of directe sublimatie/sublimatietransfer. Dankzij deze veelzijdigheid is een scala aan applicaties te produceren, van modetextiel tot interieurstoffen en behang. De Mimaki Tx300P-1800 MkII is niet alleen veelzijdig maar ook betaalbaar. Dit systeem spreekt zowel kleinere printserviceproviders als productiebedrijven met grotere volumes aan. Het biedt snellere doorlooptijden en maakt kleine productieruns en proefproducties op textiel rendabeler.

World Textile Information Network (WTiN), de organisatie achter het evenement, organiseert de Innovate Textile & Apparel Trade Show om exposanten en bezoekers met elkaar in contact te brengen in deze onzekere tijden. Mimaki staat achter deze visie en kijk er naar uit om met klanten en prospects in contact te komen en hun volgende investering te ondersteunen met speciale beurspromoties, inclusief de kans om een Mimaki TS30-1300-instapprinter voor sublimatie te winnen(1).

“De Innovate Textile & Apparel Trade Show is voor ons een kans om onze positie in de textielmarkt verder te versterken, met onze klanten in contact te komen en kennis te delen met en te leren van de branche als geheel”, zegt Danna Drion, Senior Marketing Manager, Mimaki Europe. “Wij hebben een uitgebreid portfolio met verschillende technologieën en willen graag de voordelen van deze printers uitleggen om printserviceproviders in de textielbranche te helpen bij het vinden van de juiste technologie voor hun activiteiten. Ook in deze uitdagende tijden willen we ervoor zorgen dat klanten en prospects volledig inzicht hebben in de mogelijkheden van onze oplossingen en dat ze kunnen profiteren van exclusieve beursaanbiedingen. Zo kunnen ze met vertrouwen hun volgende investering doen en het maximale halen uit hun productielijn om winstgevend en concurrerend te blijven. Dankzij dit evenement kunnen we precies dat doen. Wij kijken er alvast naar uit.”

Tijdens de Innovate Textile & Apparel Trade Show is het mogelijk voor bezoekers virtueel één-op-één in gesprek te gaan met Mimaki. Gezien het wereldwijde bereik van het evenement bundelt Mimaki Europe de krachten met Mimaki USA en Mimaki Global om ervoor te zorgen dat bezoekers van over de hele wereld op elk gewenst moment te woord worden gestaan door mensen voor hun regio. Experts zullen dus 24/7 beschikbaar zijn voor virtuele live chats.

1. Meer informatie over deze wedstrijd is beschikbaar op de Mimaki-stand.

share: